Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
В брашното се прави кладенче слага се солта олиото и маята и се меси гладко тесто, добавя се вода при необходимост при замесването. Оставя се да втаса за около 30-40 минути и отново се премесва. Тестото се дели на 7 топки, като 6 топки хубаво се замесват и оформят и се слагат в намазнена тава. От 7 топка се оформят листата и самата роза. С жълтък намазване 6 оформени топки, а самата роза и листата с четка за рисуване с разтворената сладкарска боя оцветяваме орнаментите. Питката се поръсва по желание със сусам.
|
понеделник, 14 януари 2013 г.
Питка *Червена роза*
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар