понеделник, 14 януари 2013 г.

Питка *Червена роза*

Необходими продукти

  • 800 г брашно
  • 1 бр. белтък
  • 10 г суха мая разтворена в 250 мл хладка лимонада
  • 4-5 с.л. олио
  • по 1 г червена и зелена боя за храна, разтворени в по 1 ч.л. вода
  • 10 г сол
  • 1 бр. жълтък за намазване

Начин на приготвяне



В брашното се прави кладенче слага се солта олиото и маята и се меси гладко тесто, добавя се вода при необходимост при замесването. Оставя се да втаса за около 30-40 минути и отново се премесва. Тестото се дели на 7 топки, като 6 топки хубаво се замесват и оформят и се слагат в намазнена тава. От 7 топка се оформят листата и самата роза. С жълтък намазване 6 оформени топки, а самата роза и листата с четка за рисуване с разтворената сладкарска боя оцветяваме орнаментите. Питката се поръсва по желание със сусам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар