Плетеница от месо с месно руло и плънка | |
Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Свинското месо се разрязва на 12 равни тънки дълги парчета.Прави се марина от соевия сос,олиото и подправките и всичко се разбъркава и с четка намазвам всяка една лента от двете страни.Така месото престоява поне 30 мин. в хладилник.През това време подготвяме каймата и гъбите.Каймата се омесва с много ситно нарязания лук,аз го срязах на бледъра и омесих с подправките и готовата кайма също я слагаме в хладилника.Гъбите ги нарязах на филийки и запържих с 2 цели скилидки чесън.Стегната кайма оформих върху една найлонова торбичка,в средата сложих малко от гъбите и 2 цели скилидки чесън и с помощта на торбичката навих на руло и сложих пак в хладилника.Изваждам лентите месо и върху голяма дъска за рязане оформих плетеницата:6 ленти се слагат една до друга изправени-(вертикално),като 1,3 5 лента се дигат на горе,слага се 1 лента хоризонтално и тези парчета който дигнахме(1,3,5) ги сваляме на долу и дигаме 2,4,6 лента,слагаме 2 лента хоризонтално и пак така редуваме лентите да бъдат през едно-тоест,едно дигнато,едно свалено.Върху готовата плетеница слагаме рулото от каймата и навиваме всичко заедно на руло.Слагаме в йенски съд и разпределяме останалите гъби и нарязваме на парчета другите 2 скилидки чесън,наливаме малко вода,захлупваме с капак и печем до готовност на месото.
|
вторник, 29 януари 2013 г.
Плетеница от месо с месно руло и плънка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар