събота, 25 август 2012 г.

Макарони със зеленчучи




  • 1 морков
  • 1 патладжан
  • 3 домата
  • 2 скилидки чесън
  • подправки по избор
  • 150 гр макарони     Макароните се сваряват в подсолена вода.Патладжана се нарязва на малки купчета и се осоляват да се махне горчивия им сок.Моркова се настъргва и се запържва,добавят се доматите нарязани на дребно и се пържи да станат на сос,добавят се и патладжаните отцедени от горчивия сок и измити и се пържи до готовност.Ако е необходимо се налива малко вода,добавя се чесъна и подправките и къкри на слаб огън до готовност на патладжана.Готовия сос се смесва с сварените макарони и се разбърква хубаво и се поднасят топли.

2 коментара: