четвъртък, 17 май 2012 г.

Агнешко с дроб сърма и спанак






  • 500гр агнешко леко сварено месо
  • 150-200гр сварени агнешки дреболии
  • 1 връзка пресен лук
  • 2ч.ч ориз
  • 150гр изчистен спанак
  • джоджен
  • пресен чесън
  • копър               
    Лука се запържва с ориза,добавя се спанака и продължава да се пържи,налива се около 250мл бульон където е варено месото,добавят се и дреболиите и леко къкри,при нужда пак се долива бульон.Место се поръсва с подправки като черен пипер кимион и леко се запържва,да се запечатат подправките на месото.Ориза се слага в подходяща тава и се реди месото,слага се пресния чесън,листа джоджен копър-подправки по избор и се налива още бульон или хладка вода.Тавата се завива във фолио и се пече го готовност около 2 часа на умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар