четвъртък, 17 май 2012 г.

Руло от точени кори


  • 400-500 г кори за баница
За намазване на корите:
  • 500 г кисело мляко
  • 3 бр. яйца
  • 10 г бакпулвер
  • 5-6 с.л. майонеза, сусам за поръсване
  • 200 мл олио
За плънка 1:
  • 150 г салам
  • 2-3 бр. гъби
  • 50 г меко сирене
  • 50 г кашкавал
За плънка 2:





  • 1 бр. яйце
  • 4-5 с.л. майонеза
  • 100 г меко сирене
  • 100 г краве сирене             Корите се разделят по равно, на мен ми бяха 12 кори и ги разделих да имам по 6 листа кори за едното руло и 6 кори за другото руло. В тавичка се слага хартия за печене, намазва се олио и се редят корите. Слага се кора и се намазва със сместа от разбитите яйца, добавено киселото мляко с бакпулвера, майонезата и олиото. С тази смес се маже всяко кора, последната 6 кора също се намазва и се поръсва обилно със сусам, а може и маково семе. Пече се като се внимава да не се препече, защото после трудно се навива на руло.
    Докато се пече приготвяме едната плънка. Салама и гъбите ги запържваме до готовност. Корите се изваждат от фурната и се обръщат върху хартия или найлон, с които после ще навием рулото. Сместа се слага в единия край, отгоре се слага кашкавала на кубчета и мекото сирене, навива се на руло и се оставя настрани. Така сусама, който бе отдолу, вече е отгоре на рулото. По същия начин се прави и другото руло, само че плънката е от разбитото яйце, майонезата и двата вида сирене. Готовите вече две рула се слагат в тавичка или друг подходящ съд, в който ще се пече около 10 минути - да се изпече плънката отвътре. Като изстине се нарязва на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар