Пица Цвете
За гарниране:
- царевица
- кренвирш или колбас по избор
- кисели краставички
- гъби
- чубрица
- кашкавал
- домати
- кетчуп
Всъщност пицата си е една обикновена пица, но оформена много различно, ефектно и красиво.
Тестото се разделя на топки (може и готово тесто да се използва). Всяка топка се разточва на кръг с дебелина около 5 мм. Поставя се върху хартия за печене, която е сложена в квадратна тава (които са за фурните). Слага се върху тестото чиния с по малък диаметър, така, че разстоянието от края на чинията до ръба на тестото да не е по-малко от 4-5 см. С остър нож се правят разрези на тестото - като ленти. С всяка лента тесто се завива кръгче кренвирш. Така всички ленти. В средата се слага нарязан колбас, царевица (кой каквото обича). Отгоре се настъргва кашкавал (само в средата) и се запича на 180 С до готовност.
Аз я правя направо в кръгла тава и не използвам чиния за рязане на лентите. На око разрязвам края на тестото на ленти и пак се получава същия ефект. Не бива да са прекалено на гъсто завитите кръгчета кренвирш, а едно до друго и да се завиват така, че края на лентата да дойде към средата. Вместо кашкавал използвам майонеза - като залея с кетчуп, слагам с лъжица от майонезата на няколко места и леко размазвам, след което поръсвам с чубрица. Така пицата си остава мека и е много вкусна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар