- 250-300 г кайма
- 1 ч.ч. ориз
- 1 глава лук
- 150 г натрошено сирене
- подправки по избор
- 3 бр. яйца
- 500 мл прясно мляко
- 150 г кашкавал
- 250 мл доматена салца Лука се запържва, добавя се каймата хубаво да се позапържи, добавя се измития ориз, добавя се доматената салца и подправките и се оставя да покъкри да набъбне ориза. Слага се в подходящ съд, натрошава се сиренето и се залива с разбитите яйца с прясното мляко. Подправя се с подправки по желание и се пече до готовност. Малко преди готовност се настъргва кашкавала и се запича.
четвъртък, 17 май 2012 г.
Мусака от кайма и ориз
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар