- 4-5 бр. картофи
- 150 г сирене
- 100 г салам или 1 бр. кренвирш
- 100 г кашкавал
- 1 бр. яйце
- галета
- олио
- шарена сол Обелват се картофите и се сваряват в подсолена вода. В друг съд се натрошава сиренето, добавя се шарената сол и при тях се намачкват картофите докато са още топли. Получава се нищо като тесто. Кашкавала и салама се нарязват на парчета които ще се увият в картофите. С мокри ръце се правят *пурички* в които скриваме парче салам и парче кашкавал. Потапят се последователно в предварително разбитото яйце със щипка сол и галета. Пържат се в сгорещено олио до златист цвят.
четвъртък, 17 май 2012 г.
Картофена изненада
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар