Мусака с два вида заливки
- 500 г картофи
- 2 глави лук
- 1 бр. морков
- 500 мл доматена салца
- подправки по избор
- 250 г кайма
- 100 г ловджийска наденица
- 200 г кашкавал
За едната заливка:
За другата заливка:
- 1 бр. яйце
- 150 г натрошено сирене
- 1 ч.ч. кисело мляко
Една глава лук и половината морков се запържват и се добавят каймата и ловджийката наденица и подправките и леко да се позапържи и се добавя половината доматена салца. В отделен съд се запържва другата глава лук с останалия морков и се добавят картофите на дребни кубчета, прибавя се останалата салца, слагат се подправки и къкри до леко сваряване на картофите. В йенски съд се слага половината от картофите, отгоре цялата смес от кайма и ловджийката наденица и отгоре другата половина от картофите. Залива се със сос бешамел. Другата заливка се приготвя като яйцето се разбива добавя се киселото мляко и натрошеното сирене и хубаво се разбърква. Това е смес като за баница - яйце, сирене и кисело мляко. Слага се върху Бешамела и се запича до готовност, малко преди да е готово да настъргва кашкавала и се запича до готовност на кашкавала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар