- 4 бр. жълтъци
- 1 пакетче суха мая (суха мая за 500 г брашно)
- щипка сол
- 1 ч.л. захар
- 250 мл прясно мляко
- 500 г брашно
- 50 г топено масло Маята се размива с млякото и захарта. Добавя се малко брашно и се оставя на топло да шупне. След това всички продукти се смесват и се омесва средно меко тесто. Разточва се на дебелина около 0.5 см и с чаша се режат кръгчета. С по-малка капачка (например от червило) се изрязват дупки в средата. Пържат се веднага и се сервират с течен шоколад, топинг, сладко или поръсени с пудра захар.
четвъртък, 17 май 2012 г.
Понички Ирка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар