- 3-4 бр. патладжани
- 1/2 ч.ч. олио
- 4 бр. домати
- 1 глава чесън
- 1 връзка магданоз
- сол Патладжаните се измиват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се оставят да престоят около 30 минути. След това се изстискват и се пържат в олиото до зачервяване. Изваждат се и на тяхно място в мазнината се слагат обелените и ситно нарязаните домати и много дребно нарязаният чесън. Като се поизпари доматеният сок, се прибавят изпържените патладжани и ситно нарязаният магданоз. Налива се 1 ч.ч. топла вода, ястието се посолява и се доварява на тих огън, докато остане на мазнина.рецептата е от вселия готвач.Напрвих малко корекции патладжана не е на кучета а на филйки.
сряда, 22 август 2012 г.
Пържени патладжани с доматен сос
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар