сряда, 22 август 2012 г.

Пържени патладжани с доматен сос



  • 3-4 бр. патладжани
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4 бр. домати
  • 1 глава чесън
  • 1 връзка магданоз
  • сол     Патладжаните се измиват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се оставят да престоят около 30 минути. След това се изстискват и се пържат в олиото до зачервяване. Изваждат се и на тяхно място в мазнината се слагат обелените и ситно нарязаните домати и много дребно нарязаният чесън. Като се поизпари доматеният сок, се прибавят изпържените патладжани и ситно нарязаният магданоз. Налива се 1 ч.ч. топла вода, ястието се посолява и се доварява на тих огън, докато остане на мазнина.рецептата  е от вселия готвач.Напрвих малко корекции патладжана не е на кучета а на филйки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар