сряда, 22 август 2012 г.

Тиквички с ориз




  • 6-7 бр. (850 г) тиквички
  • 1-2 връзки (200 г) кромид лук
  • 1 ч.ч. (200 г) ориз
  • 2-3 бр. (200 г) домати
  • 1/2 ч.ч. (100 г) растително масло
  • копър
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол          В мазнината се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на кубчета тиквички. Прибавят се обелените и ситно нарязани домати и също се задушават леко. Сместа се залива с топла вода и се посолява. След като заври, към нея се прибавя оризът. Ястието се вари 5-6 минути, след което се изсипва в тавичка заедно със ситно нарязаните магданоз и копър и счукан черен пипер и се запича във фурна.Рецептата е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар