- 6-7 бр. (850 г) тиквички
- 1-2 връзки (200 г) кромид лук
- 1 ч.ч. (200 г) ориз
- 2-3 бр. (200 г) домати
- 1/2 ч.ч. (100 г) растително масло
- копър
- магданоз
- черен пипер
- сол В мазнината се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на кубчета тиквички. Прибавят се обелените и ситно нарязани домати и също се задушават леко. Сместа се залива с топла вода и се посолява. След като заври, към нея се прибавя оризът. Ястието се вари 5-6 минути, след което се изсипва в тавичка заедно със ситно нарязаните магданоз и копър и счукан черен пипер и се запича във фурна.Рецептата е от веселия готвач.
сряда, 22 август 2012 г.
Тиквички с ориз
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар