сряда, 22 август 2012 г.

Патладжани на фурна









  • 2 бр. патладжана
  • 5-6 бр. гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 100 г сирене
  • подправки по избор
  • 2 бр. домати
  • 150 г кашкавал
  • копър
  • магданоз
  • 2 бр. яйца
  • 250 мл прясно мляко      Патладжаните се нарязват на колелца и се посоляват и се оставят 30 минути да се отцеди горчивината им. През това време гъбите се запържват, добавя се чесъна и копъра. Отцедените патладжани се изпържват до леко почервеняване. В йенски съд се слага ред патладжани, отгоре се слагат гъбите и натрошеното сирене което е смесено с подправки и се поръсва с магданоз. Отгоре втория ред патладжани, върху тих се реди ред кръгчета домати, пак се поръсва с магданоз. Яйцата се разбиват и се смесват с прясното мляко и се заливат патладжаните. Пече се около 30-40 минути на 180С, след като стане готово се настъргва кашкавала на едро и пак се запича до готовност на кашкавала. Ястието се остава леко да изстине за да може да се нареже на порции.рецептата е от книгата Лакомник на стр 111, направих малко свой корекции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар