- 2 бр. патладжана
- 5-6 бр. гъби
- 2 скилидки чесън
- 100 г сирене
- подправки по избор
- 2 бр. домати
- 150 г кашкавал
- копър
- магданоз
- 2 бр. яйца
- 250 мл прясно мляко Патладжаните се нарязват на колелца и се посоляват и се оставят 30 минути да се отцеди горчивината им. През това време гъбите се запържват, добавя се чесъна и копъра. Отцедените патладжани се изпържват до леко почервеняване. В йенски съд се слага ред патладжани, отгоре се слагат гъбите и натрошеното сирене което е смесено с подправки и се поръсва с магданоз. Отгоре втория ред патладжани, върху тих се реди ред кръгчета домати, пак се поръсва с магданоз. Яйцата се разбиват и се смесват с прясното мляко и се заливат патладжаните. Пече се около 30-40 минути на 180С, след като стане готово се настъргва кашкавала на едро и пак се запича до готовност на кашкавала. Ястието се остава леко да изстине за да може да се нареже на порции.рецептата е от книгата Лакомник на стр 111, направих малко свой корекции.
сряда, 22 август 2012 г.
Патладжани на фурна
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар