- 1 кг кайма
- 6 бр. кренвирши
- 200 г пушено сирене
- 200 г топено сирене
- 2 бр. яйца
- 200 г кашкавал
- черен пипер, сол, смлян кимион
- 1 ч.л. готварска чубрица Кренвиршите се нарязват на колелца. Пушеното и топеното сирене се нарязват на купчета около 1 см. Взима се 1 тава, в нея се слагат: каймата, нарязаните кренвирши, топеното, пушеното сирене, подправките и яйцата. Всичко това се омесва, както за кюфтета. След, като сте го омесили, притискате с ръка, да се разпредели равномерно в тавата. С намокрена, с вода ръка заглаждате хубаво отгоре. Добре е да преседи в хладилника поне 2 часа, завито с фолио или найлон, за да не засъхва. Като решите да го печете във фурната, в отделна чиния си рендосайте кашкавала. Пече се в загрята фурна на 200С или според фурната около 40 минути. Като е почти готово, тавата се изважда, поръсва се с настърганият кашкавал и се връща отново във фурната, докато се зачерви и разлее кашкавала. Реже се на ромбоиди или както си решите Вие и се сервира.Рецептата е от веселия готвач и е на Lirinka,направих малко корекции по рецептата на снимките се вижда.
сряда, 22 август 2012 г.
Деликатес от кайма
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар