- 1 глава лук
- 1 бр. морков
- 1 бр. домат или доматено пюре
- 150 г ориз
- 300 г тиквички
- 50 г брашно
- 3 скилидки чесън
- копър
- 150 г кашкавал
- подправки по избор Лука се запържва с моркова, добавя се ориза и се пържи докато стане прозрачен, добавя се домата на кубчета и се налива малко вода и се оставя да къкри докато водата се изпари. В йенски съд се слага смета, отгоре се слагат тиквички нарязани на колелца и оваляни в брашно. Слага се копър и чесън капва се малко олио и се пече до готовност на тиквичките. Накрая се слага кашкавала и се дозапича. идеята е от блога на Маги,само малко съм направила свой корекции.
сряда, 22 август 2012 г.
Ориз с тиквички и кашкавал
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар