Гнезда от кайма и ориз с пълнеж
- 500 г кайма
- 1 глава пресен лук
- 1 бр. яйце
- подправки по избор- кимион, черен припер, чубрица
- 1 ч.ч. сварен ориз
За плънката:
- 300 г пилешки гърди
- 5-6 бр. гъби
- 50 г крема сирене или топено сирене
- 50 мл готварска течна сметана
- 150 г кашкавал, като 50 г е за пълнежа, а останалото за капаче за запичане
- подправки по избор
Каймата се омесва с нарязания лук и подправките, добавят се яйцето и хубаво се омесва каймата, след което се добавя и сварения и отцеден ориз и хубаво се омесва и се слага в хладилника да се стегне хубаво. През това време се прави пълнежа - пилешкото месо се нарязва на хапки и се леко запържва, добавят се гъбите ако са малки може и цели. Като се позапържи се добавя топеното сирене или крема сирене, бърка се да се разтопи, добавя се готварската сметана и се бърка непрекъснато след което се прибавя 50 г от кашкавала и се бърка пак да се разтопи кашкавала. От каймата се правят гнезда и се прави вдлъбнатина, в която се слага от сместа слага се да се пече за около 10 минути на 180С за да се опече хубаво каймата и след това отгоре се слага по парче кашкавал и се запича до готовност на кашкавала. Поднася се топло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар