- 1.5 кг картофи
- 200-300 г сирене
- 1 глава лук
- 3 бр. яйца
- чубрица
- сол
- майорана
- черен пипер
- олио за пържене
- брашно за овалване
- чесън по желание Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Картофени кюфтенца с лук и сирене
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар