- 1 кг картофи
- 200 г галета
- мазнина - олио, масло или маргарин
- 1 кубче пилешки булъон
- 1 ч.л. чесън на прах
- подправки по желание - чубрица, розмарин и др.
- сол
- черен пипер Картофите се обелват и се нарязват на резени. Бланшират се за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Отцеждат се в гевгир, след което се прехвърлят в тавичка. Слага се мазнината и отгоре се натрошава пилешкия бульон, прибавят се подправките, чесънът и всичко много добре се обърква. Накрая се изсипва галетата и отново всичко внимателно се разбърква. Картофите се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване. Не се слага никаква вода.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Хрупкави картофи
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
О,това ще е много вкусно,усещам!
ОтговорИзтриване