понеделник, 5 септември 2011 г.

Хрупкави картофи


  • 1 кг картофи
  • 200 г галета
  • мазнина - олио, масло или маргарин
  • 1 кубче пилешки булъон
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • подправки по желание - чубрица, розмарин и др.
  • сол
  • черен пипер         Картофите се обелват и се нарязват на резени. Бланшират се за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Отцеждат се в гевгир, след което се прехвърлят в тавичка. Слага се мазнината и отгоре се натрошава пилешкия бульон, прибавят се подправките, чесънът и всичко много добре се обърква. Накрая се изсипва галетата и отново всичко внимателно се разбърква. Картофите се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване. Не се слага никаква вода.

1 коментар: