понеделник, 5 септември 2011 г.

Пилешка супа с фиде


  • 1/2 бр. пиле
  • 2 бр. чушки (зелена и червена)
  • 1 бр. домат
  • 2 бр. моркова
  • 1 бр. глава лук
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 бр. картоф
  • 2 кубчета пилешки бульон
  • 2 бр. жълтъка
  • 2 с.л. кисело мляко
  • магданоз
  • черен пипер, сол
  • фиде      Моркова, картофа и домата се настъргват на ренде. Чушките, лукът и магданозът се нарязват на ситно. В дълбока тенджера се слага да се вари пилето заедно със зеленчуците. Когато се свари пилето се изважда, обезкостява и се връща в тенджерата заедно с бульончетата, доматеното пюре и фидето. Когато набъбне фидето се добавя ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол. В малка купичка се слагат 2 бр. жълтъци и 2 с.л. кисело мляко, разбъркват се и със сместа се застройва супата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар