- 1 л прясно мляко
- 400 г oбиновени бисквити
- 60 г ягодово или малиново нишесте
- цветни пръчици
- 200 г смлени орехи по желание Прясното мляко се слага на предварително загрят котлон да заври. Нишестето се разтваря в малко топла вода и после се добавя към прясното мляко, като се бърка до сгъстяване. В тавичка се нареждат един блат от обикновените бисквити, и отгоре се излива нишесте, след това отново бисквити и отново нишесте. Поръсва се с цветните пръчици за украса по избор. Може да се украси и със смлени орехи. Готовата торта се оставя да престои за час в хладилник за да се стегне.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Бисквитена торта с крем нишесте
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар