понеделник, 5 септември 2011 г.

Картофена торта с руска салата




  • 1 кг картофи
  • 250 г руска салата
  • 1 бр. сварено яйце
  • 50 г масло
  • 10-12 бр. маслини без костилки
  • магданоз
  • 200 г майонеза      Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Пасират се заедно с маслото докато стане на пюре. Половината от пюрето се разстила в тортена форма с подвижно дъно. Върху него се слага пласт руска салата, а върху нея - останалото пюре. Притиска се леко за да се уплътни и се слага в хладилник за една нощ. След като се извади от хладилника се изважда от формата и се слага в поднос, намазва се с майонеза и се украсява с маслините, яйцето и клончета магданоз. Може да се украси и като часовник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар