- 1 л прясно мляко
- 300 г захар
- 4 бр. яйца
- 150 г брашно
- ванилия Млякото се кипва. Жълтъците се разделят от белтъците. Жълтъците се разбиват. Към тях се прибавят брашното и малко от прясното мляко, което е вече охладено. Бърка се до получаване на рядка каша, която се смесва с кипящото мляко, в което е предварително сложена захарта. Бърка се на огъня с дървена лопатка, докато кипне, като се внимава да не прегори. Съдът с крема се сваля от огъня, като от време на време се разбърква. Прибавят се разбитите на сняг белтъци като леко се бърка. Изстиналия крем се ароматизира с ванилия.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Жълт крем
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар