- 1 бр. голяма тлъста пържола
- 1 бр. сварено яйце
- 50 г варена грах
- 50 г топено сирене или крема сирене
- 50 г салам
- 2 с.л. майонеза
- 2 с.л. соев сос
- подправки по избор
- 1-2 с.л. галета
- готово картофено пюре за гарнитура Прави се дълбок разрез в пържолата, за да се получи като джоб, като се внимава да не прореже отдолу. Прави се плънка като яйцето се нарязва на дребно заедно със салама, добавя се грахът, топеното сирене и се разбърква с майонезата. Пържолата се намазва обилно със соев сос и подправки и се пълни джоба с плънката. Отвора е най-добре леко да се зашие с конец, аз нямах това време и сложих клечки за зъби. Като се зашие пържолата се леко овалва в галета и леко се запържва в мазнина от двете страни. След това се слага в малка тавичка с малко вода и се се запича до готовност. Гарнирах с готово картофено пюре и маслини.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Пълнена свинска пържола
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар