- 400 г дребни гъби
- 2 с.л. растително масло
- 30 г масло
- 4 с.л. сос от печено месо или силен бульон от говеждо месо
- 1/4 ч.ч. бяло вино
- черен пипер, сол Почистените и измити гъби се подсушават и се запържват 7-8 минути в загрялото растително масло. Слагат се в затоплен съд от огнеупорно стъкло и се наръсват с черен пипер. В мазнината от пърженето се прибавят маслото и сосът от печеното. Сместа се кипва и с нея се заливат гъбите. Прибавя се виното. Гъбите се захлупват с капак и се задушават 5-6 минути.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Сотирани гъби
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар