- 2 бр. свински шницели
- 1 с.л. брашно + допълнително за овалване
- 150 г пресни гъби
- 250 мл бульон от горски гъби (или зелечуков)
- 2 с.л. бял балсамов оцет
- сол, черен пипер
- чесън на прах
- пресен магданоз
- зехтин (олио) Поръсете шницелите (предварително подсушени) със сол и черен пипер и оваляйте леко в брашно. Изпържете в загря зехтин (олио) за по около 3-4 минути от всяка страна. Извадете и запазете на топло. Отстранете излишната мазнина от тигана като оставите 1 с.л. Добавете в тигана нарязаните на ивички гъби и добре разбъркайте, за да оберете всички частици от пърженето. Добавете 2 с.л. балсамов оцет и задушавайте гъбите, докато поизври течността и гъбите са готови. Размийте брашното в гъбения бульон и го добавете в тигана. Разбъркайте, подправете на вкус със сол, черен пипер и малко чесън на прах (по желание) и гответе, докато сосът се сгъсти. Поднесете шницелите, полети със соса и поръсени с малко нарязан на ситно пресен магданоз.
понеделник, 5 септември 2011 г.
Свински шницели с гъбен сос
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар