понеделник, 5 септември 2011 г.

Шопска салата










  • 5 бр. (300 г) червени домати
  • 2 бр. (150 г) малки краставички
  • 8-10 бр. (800 г) чушки
  • 2-3 глави (150 г) кромид лук
  • 1 ч.ч. (200 г) натрошено сирене
  • 3 с.л. (30 мл) растително масло
  • 1/2 връзка магданоз
  • оцет
  • сол  Чушките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на дребни парчета. Прибавят се нарязаните на кубчета домати, краставички и лук. Сместа се разбърква леко, подправя се на вкус с оцет и сол и се полива с растителното масло. Изсипва се в чиния, оформя се като купчинка и се поръсва със сиренето и дребно нарязания магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар