понеделник, 5 септември 2011 г.

Картофени кюфтенца с лук и сирене


  • 1.5 кг картофи
  • 200-300 г сирене
  • 1 глава лук
  • 3 бр. яйца
  • чубрица
  • сол
  • майорана
  • черен пипер
  • олио за пържене
  • брашно за овалване
  • чесън по желание      Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън - само за лек аромат. След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настъргания лук и подправките. Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък и сместа се омесва добре. Оставя се да престои 1 час. Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар