понеделник, 5 септември 2011 г.

Пълнена свинска пържола




  • 1 бр. голяма тлъста пържола
  • 1 бр. сварено яйце
  • 50 г варена грах
  • 50 г топено сирене или крема сирене
  • 50 г салам
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. соев сос
  • подправки по избор
  • 1-2 с.л. галета
  • готово картофено пюре за гарнитура        Прави се дълбок разрез в пържолата, за да се получи като джоб, като се внимава да не прореже отдолу. Прави се плънка като яйцето се нарязва на дребно заедно със салама, добавя се грахът, топеното сирене и се разбърква с майонезата. Пържолата се намазва обилно със соев сос и подправки и се пълни джоба с плънката. Отвора е най-добре леко да се зашие с конец, аз нямах това време и сложих клечки за зъби. Като се зашие пържолата се леко овалва в галета и леко се запържва в мазнина от двете страни. След това се слага в малка тавичка с малко вода и се се запича до готовност. Гарнирах с готово картофено пюре и маслини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар