понеделник, 5 септември 2011 г.

Тулумби




  •    1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
  • 5 бр. яйца
  • 30 г масло
  • щипка сол
  • мазнина за пържене
  • 2 ч.ч. (400 г) захар       Възваряват се 2 ч.ч. (400 мл) вода. В нея се пускат маслото и солта и във врящата смес се прибавя брашното, като непрекъснато се бърка. Отстранява се от огъня и пак се разбърква енергично. Когато изстине малко се прибавят яйцата едно по едно и се бърка до получаване на гладко тесто. От тестото се шприцоват тулумбичките, пържат се в сгорещена мазнина и се подреждат в тава на един ред. От захарта и 1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) вода се приготвя сироп, като се смесват и сместа се възварява. Изстиналите тулумбички се заливат с топлия сироп

Няма коментари:

Публикуване на коментар