понеделник, 5 септември 2011 г.

Свински шницели с гъбен сос


  • 2 бр. свински шницели
  • 1 с.л. брашно + допълнително за овалване
  • 150 г пресни гъби
  • 250 мл бульон от горски гъби (или зелечуков)
  • 2 с.л. бял балсамов оцет
  • сол, черен пипер
  • чесън на прах
  • пресен магданоз
  • зехтин (олио)   Поръсете шницелите (предварително подсушени) със сол и черен пипер и оваляйте леко в брашно. Изпържете в загря зехтин (олио) за по около 3-4 минути от всяка страна. Извадете и запазете на топло. Отстранете излишната мазнина от тигана като оставите 1 с.л. Добавете в тигана нарязаните на ивички гъби и добре разбъркайте, за да оберете всички частици от пърженето. Добавете 2 с.л. балсамов оцет и задушавайте гъбите, докато поизври течността и гъбите са готови. Размийте брашното в гъбения бульон и го добавете в тигана. Разбъркайте, подправете на вкус със сол, черен пипер и малко чесън на прах (по желание) и гответе, докато сосът се сгъсти. Поднесете шницелите, полети със соса и поръсени с малко нарязан на ситно пресен магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар