понеделник, 5 септември 2011 г.

Торта Кодрит Кадир


  • 800 мл прясно мляко
  • 5 бр. яйца
  • 200 г захар
  • 1 ванилия
За кекса:


  • 1 бр. яйце
  • 100 г захар
  • 100 мл олио
  • 100 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 2 ч.л. какао
  • 100 мл прясно мляко За карамела се разбиват яйцата със захарта, добавя се ванилията и прясното мляко.
    За кекса се разбиват яйцата със захарта, добавя се млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
    Карамелизират се 5 с.л. захар във форма за тортата. Добавя се сместа за карамела. След това точно в центъра на формата се излива кексовата смес. Формата се слага в тава с 2 см гореща вода. Пече се на водна баня около 50 минути на 180 С. Оставя се с водната баня в хладилника за една нощ. На следващия ден се объръща в поднос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар