понеделник, 5 септември 2011 г.

Жълт крем



  • 1 л прясно мляко
  • 300 г захар
  • 4 бр. яйца
  • 150 г брашно
  • ванилия Млякото се кипва. Жълтъците се разделят от белтъците. Жълтъците се разбиват. Към тях се прибавят брашното и малко от прясното мляко, което е вече охладено. Бърка се до получаване на рядка каша, която се смесва с кипящото мляко, в което е предварително сложена захарта. Бърка се на огъня с дървена лопатка, докато кипне, като се внимава да не прегори. Съдът с крема се сваля от огъня, като от време на време се разбърква. Прибавят се разбитите на сняг белтъци като леко се бърка. Изстиналия крем се ароматизира с ванилия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар