- 200 г кисело мляко (биволско, овче или по избор)
- 1 бр. краставица
- 5 г желатин
- 5-6 капки лимонов сок
- сол
- черен пипер
- копър
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. олио Краставицата се обелва, нарязва се на дребно и се овкусява с черния пипер, чесъна, олиото, солта и копъра. Млякото се разрежда със 100 мл вода и се затопля. Желатина се накисва в студена вода, докато набъбне. После се разтопява на водна баня. Изчаква се да изстине до температурата на млякото и се смесва с него. Прибавя се и овкусената краставица. Всичко се разбърква. Сместа се налива в купички и се оставя в хладилник да се желира. Преди поднасяне се обръща в подходяща чиния. Декорира се с клонка копър.
сряда, 31 август 2011 г.
Желиран таратор
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар