- 500 г агнешки дреболии
- 1 бр. агнешка плешка
- 3 връзки зелен лук
- 1 ч.ч. ориз
- сол, червен пипер
- черен пипер
- джоджен
- 1 връзка магданоз
- 150 мл олио
- 125 г масло Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребно. Задушава се в олио зеления лук, добавя се ориза и дреболиите, сол, налива се 2 ч.ч. бульон. След като набъбне ориза се прибавят подправките. Измитата агнешка плешка, с отворен джоб се осолява отвътре. Пълни се с готовата плънка и се зашива с конец. Поставя се в тава и се намазва с разтопеното масло и червен пипер. Налива се 300 мл от бульона и се покрива с фолио. Пече се на 180 С за около 3 часа.
сряда, 31 август 2011 г.
Агнешка плешка във фолио
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар