сряда, 31 август 2011 г.

Баварски крем




  •           1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 с.л. захар
  • 1 бр. яйце
  • 6 г (1/2 с.л.) желатин
  • 1 ч.ч. сметана + 2 с.л. пудра захар за разбиването й
  • 1 ванилия
  • 1 ч.л. растително масло            Желатина се накисва в студена вода. Жълтъкът от яйцето се разбива със захарта и се разрежда с постепенно прибавяното мляко. Сместа се ароматизира с ванилията и се вари при непрекъснато разбъркване, докато започне да се сгъстява. Прибавя се желатинът и се разбърква до разтварянето му. Сместа се прецежда през сито и се охлажда. Примесва се сметаната, предварително разбита с пудрата захар. Кремът се разбърква добре, изсипва се в чашки или формички, намазани тънко с растителното масло и се поставят в хладилника. По желание се гарнира с разбита сметана, захаросани плодове, бисквити или бишкоти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар