- 4 бр. яйца
- 150 г праз лук
- 500 г кайма
- 1 глава кромид лук
- 10 мл олио
- 50 г галета
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- 2 листа бутер тесто - 1кг 2 яйца се сваряват и се оставят да изстинат. В тиган се запържва нарязаният на кръгчета праз около 5 минути. В друг съд се смесват каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесва се добре до хомогенна смес. Твърдо сварените яйца се обелват и се поставят в средата на каймата. От нея се оформя самун. Върху набрашнена маса се разстила бутер тестото. Трябва да е достатъчно голямо, за да обгърне рулото отвсякъде. Тестото се посипва със запържения праз, намазва се белтъка на последното яйце и каймата се завива навътре, за да се получи руло. Рулото се поставя в обилно намаслена тавичка, намазва се със жълтъка от последното яйце и с олио. Добре е да се сложи загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Тавичката се поставя в предварително загрята фурна (180 С) и се пече около 45 минути. Ако се налага, тавата се покрива през последните десетина минути.
понеделник, 29 август 2011 г.
Руло Стефани в бутер тесто
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Съвсем слуайно попадам на това блогче, но съм възхитена от предложенията. Много вкусотии има тук! Харесва ми идеята за рубото в бутертесто!:-)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Сърдечни поздрави!
Благодаря мони
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея за рулото, поздравления ПЕТЯ!
ОтговорИзтриванеХубави неща видях в него ще го посещавам от днес нататък със сигурност!
Спокойна вечер!
От скоро имам болг и още незнам как да боравя с него,сбърках една рецепта и снимка и незнам как да го поправя.Може ли някой да ми каже как става редакция на снимка или на рецепта
ОтговорИзтриване