понеделник, 29 август 2011 г.

Руло Стефани в бутер тесто




  • 4 бр. яйца
  • 150 г праз лук
  • 500 г кайма
  • 1 глава кромид лук
  • 10 мл олио
  • 50 г галета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • 2 листа бутер тесто - 1кг       2 яйца се сваряват и се оставят да изстинат. В тиган се запържва нарязаният на кръгчета праз около 5 минути. В друг съд се смесват каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесва се добре до хомогенна смес. Твърдо сварените яйца се обелват и се поставят в средата на каймата. От нея се оформя самун. Върху набрашнена маса се разстила бутер тестото. Трябва да е достатъчно голямо, за да обгърне рулото отвсякъде. Тестото се посипва със запържения праз, намазва се белтъка на последното яйце и каймата се завива навътре, за да се получи руло. Рулото се поставя в обилно намаслена тавичка, намазва се със жълтъка от последното яйце и с олио. Добре е да се сложи загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Тавичката се поставя в предварително загрята фурна (180 С) и се пече около 45 минути. Ако се налага, тавата се покрива през последните десетина минути.

4 коментара:

  1. Съвсем слуайно попадам на това блогче, но съм възхитена от предложенията. Много вкусотии има тук! Харесва ми идеята за рубото в бутертесто!:-)
    Поздравления!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна идея за рулото, поздравления ПЕТЯ!
    Хубави неща видях в него ще го посещавам от днес нататък със сигурност!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. От скоро имам болг и още незнам как да боравя с него,сбърках една рецепта и снимка и незнам как да го поправя.Може ли някой да ми каже как става редакция на снимка или на рецепта

    ОтговорИзтриване