- 1 агнешко бутче (около 1 кг)
- 2 скилидки чесън
- кората и сокът на 1 бр. лимон
- 3 с.л. листа мащерка
- 500 мл сухо бяло вино
- 6 с.л. олио
- сол
- пипер
- 400 г малки картофи
- 1 стрък зелен лук Чесънът се изчиства, нарязва и смесва с лимонената кора, сока, мащерката, виното и зехтина. Месото се измива и подсушава, след което се поставя в маринатата за 24 часа като от време на време се облива с нея. Месото се овкусява и заедно с маринатата се слага в тавичка и се пече на най-долната решетка на фурната за 30 минути на 250 С. Картофите се почистват. Лукът се нарязва на лентички. Зеленчуците се добавят към месото и се пече още 60 минути на 180 С, като от време на време се залива със соса. Фурната се изключва и месото се оставя вътре за още около 15 минути.
сряда, 31 август 2011 г.
Ангешко бутче с картофи
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар