- 1 бр. патладжан
- 1 глава лук
- 100 г кайма
- 50 г кашкавал
- подправки по избор
- копър, чесън, магданоз Патладжана се разрязва на две половинки, осолява се и се оставя да престои 15 минути. С нож и лъжица се издълбават половинките. Оформените половинки се слагат в леко подсолена вряща вода, хубаво да омекне. Издълбаната част се запържва с лука и каймата, заедно с подправките, копъра, чесъна, магданоза. С тази смес се пълни патладжана и се запича до готовност. Накрая се добавя кашкавала и отново се запича.
сряда, 31 август 2011 г.
Патладжан с кайма и кашкавал
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар