Мини вързопчета от палачинки
- готови палачинки с диаметър около 12-14 см
За плънката:
- гъби
- лук
- 200 мл готварска сметана
- сол и черен пипер
- масло за пържене
- пера от пресен лук
- кашкавал или сирене В маслото за запържват ситно нарязания лук, гъбите нарязани на дребно, добавя се малко вода и се оставят да се задушат за 15 минути, на слаб огън. Добавя се малко брашно (колкото да се сгъсти, ако е необходимо) разбърква се добре, прибавя се сметаната и държим на котлона докато кипне. Намаляме котлона и оставяме да поври малко. След като извадим прибавяме настъргания кашкавал или сирене. Във средата на всяка мини палачинка слагаме от плънката и завързваме с перо от лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар