- 400 г спагети
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 5-6 скилидки чесън
- 500 мл доматен сок
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. риган
- щипка сух босилек
- 150 г кашкавал или пармезан
- захар
- 100 г маслини Каймата се запържва в 4-5 с.л. зехтин или олио да стане на трохи. Прибавят се ситно нарязаните лук и чесън и пърженето продължава, докато лукът омекне. Слага се доматеният сок и нарязаните маслини. Подправя се на вкус със сол, захар, черен пипер, риган и босилек и се оставя на тих огън да поври около 20 минути, сосът да се посгъсти. Спагетите се сваряват в подсолена вода с 1 с.л. олио, за да не се слепват. Отцеждат се и се сервират в индивидуални чинии. Отгоре се слага от сместа с каймата и се поръсва с пармезан или кашкавал. По желание се слага майонеза, горчица или кетчуп.
сряда, 31 август 2011 г.
Спагети с кайма и маслини
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар