- 1 кг тиквички
- 2 бр. яйца
- 3 с.л. (30 г) брашно
- 200 г краве сирене
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2 връзка копър
- 500 г кисело мляко
- 5-8 скилидки чесън
- растително масло за пърженето Тиквичките се обелват и се настъргват на едро ренде, посоляват се и се изстискват от водата. Към тях се прибавят яйцата, брашното, магданозът и копърът, нарязани на ситно, и натрошеното сирене. С голяма с.л. се изсипва смес в сгорещената мазнина и се изпържват кюфтетата. Поднасят се топли с киселото мляко, разбито със счукания чесън.
понеделник, 29 август 2011 г.
Кюфтета от тиквички
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар