- 700-800 г пилешко месо
- 400 г белени домати от консерва
- 2 глави лук
- 1 бр. дафинов лист
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.ч. връзка пресен магданоз
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. босилек
- черен пипер, сол Пилешкото месо се измива и се нарязва на порции. Нарязания на едро лук се запържва, след което върху него се добавя и месото. Слага се дафиновия лист и се покрива с капак. Оставя се така, докато месото побелее. Поръсва се с червен пипер. Добавят се нарязаните на дребно домати и захарта, разбърква се и се прибавя нарязания на ситно чесън. Ястието се поръсва с босилека, мащерката, черния пипер и солта. Разбърква се добре и се прехвърля в тавичка. Пече се в загрята фурна до готовност. При поднасяне се поръсва с пресния, нарязан на ситно магданоз.
понеделник, 29 август 2011 г.
Пилешко месо с доматен сос
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар