сряда, 31 август 2011 г.

Сръбска орехова торта


  • 5 бр. яйца
  • 150 г захар
  • 1 ванилена захар
  • 150 г смлени орехи
  • 20 г галета
За крема:
  • 200 г масло
  • 100 г захар
  • 1 с.л. нес кафе или какао
  • смлени орехи
  • по желание леко се сиропира блата      Разбиваме жълтъците на пяна заедно със захарта и добавяме ванилената захар, прибавяме галетата и смлените орехи и добре разбъркваме. Белтъците бием на твърд сняг, прибавямеи към сместа и отново разбъркваме. Изсипваме в тортена форма или друга подходяща, предварително намазнена и набрашнена с брашно. Печем на 175С 25-30 минути.
    За крема - разбиваме маслото и захарта, добавяме кафето и разбъркваме докато маслото поеме от кафето. Оставяме го малко на студено да се втвърди.
    Когато блата изстине се разрязва на две. Долния блат се сиропира леко по желание, намазва се с крема, слага се втория блат, намазваме с крема и поръсваме с орехи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар