по желание леко се сиропира блата Разбиваме жълтъците на пяна заедно със захарта и добавяме ванилената захар, прибавяме галетата и смлените орехи и добре разбъркваме. Белтъците бием на твърд сняг, прибавямеи към сместа и отново разбъркваме. Изсипваме в тортена форма или друга подходяща, предварително намазнена и набрашнена с брашно. Печем на 175С 25-30 минути.За крема - разбиваме маслото и захарта, добавяме кафето и разбъркваме докато маслото поеме от кафето. Оставяме го малко на студено да се втвърди.
Когато блата изстине се разрязва на две. Долния блат се сиропира леко по желание, намазва се с крема, слага се втория блат, намазваме с крема и поръсваме с орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар