- 500 г кайма
- 300 г кашкавал
- 500 г сварени картофи
- 10 кисели краставички
- 4 бр. яйца
- 12 бр. маслини
- сол
- черен пипер
- чубрица
- 12 бр. гъби Каймата се омесва с половината от подправките и се разделя на 4 топки. Стените на гювечета се намазняват много добре. Всяка топка се поставя в гювече и разстила плътно по дъното и стените, за да се получи тънък слой. Слага се от настъргания кашкавал, нарязаните краставички, гъби и маслини. Сварените картофи се нарязват на кубчета и се смесват с останалите подправки и се слагат в гювечетата. Отгоре се слага останалия настърган кашкавал. Разбиват се яйцата и с тях се заливат се кошничките. Пече се. Когато е готово се обръща в чиния.
сряда, 31 август 2011 г.
Кошнички от кайма
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар