сряда, 31 август 2011 г.

Желиран таратор




  • 200 г кисело мляко (биволско, овче или по избор)
  • 1 бр. краставица
  • 5 г желатин
  • 5-6 капки лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. олио     Краставицата се обелва, нарязва се на дребно и се овкусява с черния пипер, чесъна, олиото, солта и копъра. Млякото се разрежда със 100 мл вода и се затопля. Желатина се накисва в студена вода, докато набъбне. После се разтопява на водна баня. Изчаква се да изстине до температурата на млякото и се смесва с него. Прибавя се и овкусената краставица. Всичко се разбърква. Сместа се налива в купички и се оставя в хладилник да се желира. Преди поднасяне се обръща в подходяща чиния. Декорира се с клонка копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар