сряда, 31 август 2011 г.

Зелен фасул яхния


  • 450 г замразен зелен боб
  • 2 бр. картофи
  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. суха зеленчукова подправка
  • 3-4 с.л. олио
  • червен пипер, сол, чубрица
За сгъстяване:
  • 3-4 с.л. брашно, рамито с хладка вода         Загрява се олиото и се задушават леко лука и чесъна, нарязани на ситно, прибавя се малко вода и се разбърква, прибавят се и червения пипер, след това морковите и картофите, нарязани на кубчета, зеления фасул. Покрива се с вода и се оставя да къкри около 30 минути, добавят се зеленчуковата подправка, чубрица и ако е необходимо, след опитване и сол. Ври за солта още 5 минути и се сгъстява с брашнената каша, така ври с постоянно бъркане още една минута. Преди сервиране се поръсва по желание с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар