сряда, 31 август 2011 г.

Спагети с кайма и маслини



  • 400 г спагети
  • 500 г кайма
  • 1 глава лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • 500 мл доматен сок
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. риган
  • щипка сух босилек
  • 150 г кашкавал или пармезан
  • захар
  • 100 г маслини     Каймата се запържва в 4-5 с.л. зехтин или олио да стане на трохи. Прибавят се ситно нарязаните лук и чесън и пърженето продължава, докато лукът омекне. Слага се доматеният сок и нарязаните маслини. Подправя се на вкус със сол, захар, черен пипер, риган и босилек и се оставя на тих огън да поври около 20 минути, сосът да се посгъсти. Спагетите се сваряват в подсолена вода с 1 с.л. олио, за да не се слепват. Отцеждат се и се сервират в индивидуални чинии. Отгоре се слага от сместа с каймата и се поръсва с пармезан или кашкавал. По желание се слага майонеза, горчица или кетчуп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар