сряда, 31 август 2011 г.

Ангешко бутче с картофи



  • 1 агнешко бутче (около 1 кг)
  • 2 скилидки чесън
  • кората и сокът на 1 бр. лимон
  • 3 с.л. листа мащерка
  • 500 мл сухо бяло вино
  • 6 с.л. олио
  • сол
  • пипер
  • 400 г малки картофи
  • 1 стрък зелен лук            Чесънът се изчиства, нарязва и смесва с лимонената кора, сока, мащерката, виното и зехтина. Месото се измива и подсушава, след което се поставя в маринатата за 24 часа като от време на време се облива с нея. Месото се овкусява и заедно с маринатата се слага в тавичка и се пече на най-долната решетка на фурната за 30 минути на 250 С. Картофите се почистват. Лукът се нарязва на лентички. Зеленчуците се добавят към месото и се пече още 60 минути на 180 С, като от време на време се залива със соса. Фурната се изключва и месото се оставя вътре за още около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар