сряда, 31 август 2011 г.

Пиле с майонеза




  • 1 бр. пиле (нарязано на порции)
  • 400 г кисело мляко
  • 200 г майонеза
  • 1 глава лук
  • сол, черен пипер, чубрица           Парчетата пиле се подправят със сол и черен пипер и се нареждат в йенска тенджера с малко олио. Отгоре се заливат със следния сос: 400 г кисело мляко, 200 г майонеза, 1 глава настърган лук и чубрица на вкус. Ако сосът е много гъст, се прибавя 1/2 ч.ч. вода (зависи от гъстотата на млякото). Пече се най-напред в силна фурна, докато заври и после температурата се намалява. Приготвя се за 40-50 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар