сряда, 31 август 2011 г.

Чорба от коприва с ориз


  • 1 кг коприва
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 бр. морков
  • 1 голяма глава лук
  • 1 бр. чушка
  • 2. с.л. брашно
  • 1 с.л. червен пипер
  • олио
  • сол
  • 1 бр. яйце       Копривата се попарва в гореща вода. Изцежда се и се изчиства. Сварява се след което се намачква в хаванче или се пасира. Лука, моркова и чушката се нарязват на ситно и се запържват, като се слага брашното и червения пипер. Добавя се копривата и се залива с вода. След като заври се добавя и ориза. Яйцето се разбива и се слага в супата докато е още топла (става на парцали). Подправя се със сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар